თემა: Suaresi (ფეხბურთი / ფეხბურთელები) Nukri (24.09.2014 17:33) luis suaresi ( esp. Luis Suárez [ˈlwis ˈswares] ; d. 24 ianvari , 1987 ; salto, urugvai ) — urugvaeli fexburteli, espanetis klub „barselonisa“ da urugvais erovnuli nakrebis tavdamsxmeli. aris urugvais yvela drois sauketeso bombardiri. saklubo kariera 2013-14 wlebshi suaresma premier ligashi pirveli xuti matchi gamotova. miuxedavad amisa, man 31 goli gaitana da sezonis sauketeso bombardiri gaxda. warmatebuli asparezobis shemdeg suaresma ganacxada, rom „liverpulis“ datovebas apirebs. misi samsaxurit daintereseba gamotqves espanuri fexburtis grandebma, „barselonam“ da „real madridma“ .[1] 2014 wlis ivlisshi suaresma „barselonastan“ moawera kontraqts xeli, [2] „liverpulma“ ki mis sanacvlod 81 milioni evro miigo. [3] sanakrebo kariera erovnul nakrebshi suaresi pirvelad gamochnda 2007 wels. is iyo nakrebis dziritadi shemadgenlobis mudmivi wevri 2010 wlis msoflio chempionatis sakvalifikacio etapze. man 20 tamashidan 19-shi miigo monawileoba. mwvrtnelma oskar tabaresma suaresi msoflio chempionatzec gamoidzaxa. chempionatze suaresma sami goli gaitana. erti goli man jgufuti etapis matchshi, meqsikis winaagmdeg, ori ki mervedfinalshi, samxret koreis winaagmdeg tamashisas gaitana. meotxedfinalshi, ganas winaagmdeg matchis dros suaresma xelit gamoitana ganeli fexburtelis, dominik adias mier dartymuli burti. amit man nakrebi gavardnisgan ixsna, tumca miigo witeli barati da mouxda gamotoveba naxevarfinalisa, romelic misma gundma niderlandis nakrebtan datmo. suaresi iyo urugvais nakrebis ert-erti wamyvani motamashe kopa amerika 2011 -ze, sadac man diego forlantan ertad didi roli sheitana urugvais gachempionebashi. suaresma am turnirze 4 goli gaitana, mat shoris dubli naxevarfinalshi perus nakrebis winaarmdeg da erti goli finalur matchshi, romelic urugvaim paragvais 3-0 mougo. 2014 wlis msoflio chempionatze suaresma pirveli matchi travmis gamo gamotova. meore turis matchshi ki inglisis nakrebis winaagmdeg dubli sheasrula da gaxda matchis sauketeso fexburteli. shemdeg matchshi italiis nakrebtan tamashisas suaresma 79-e wutze mxarze ukbina metoqe gundis mcvel jorjo kielinis. meqsikelma msajma marko antonio rodrigesma dargveva ar daafiqsira da danishna kutxuri urugvais sasargeblod, romlitac urugvaim isargebla da gaitana, ramac italia jgufshi chatova. matchis shemdeg fifas disciplinurma komitetma ganixila momxdari faqti da suaress misca 9 matchiani diskvalifikacia, aseve aukrdzala safexburto aqtivoba 4 tvis mandzilze. წყარო: https://estadio.ge/forum/14/65/133/