"tetrze tetri legenda"

41 19
ავატარი
Gaucho ავტორი
is, rom madridelta 7 nomers gulshematkivrebi ablodismentebit acilebdnen ar aris gasakviri, radgan gonsalesi ar iyo chveulebrivi fexburteli. is yoveltvis darcheba espanetis gulshematkivarta rcheulad. im dros ki blanko erovnuli gundis istoriashic sauketeso megole iyo. da imis miuxedavad, rom misi rekordi vilam gaaumjobesa, raulma bevrad ufro meti kvali datova espanel gulshematkivarta gulebshi, vidre vilam, toresma, an sxva dgevandelma fexburtelma. imitom rom, is iyo “epoqis adamiani” da ara “erterti sauketeso”. rac ar unda iyos, imis miuxedavad, rom espanetma msoflio da evropa gonsalesis gareshe moigo, imis miuxedavad, rom am fexburtelebma yvelaferi moiges nakrebshi rac shesadzlebelia, rauli mainc sul sxva ganzomilebaa. mas gahqonda golebi nebismieri poziciidan da ar acilebda cariel karebshi, rogorc amas dgevandeli espaneli forvardebi aketeben. swored raulis gvartanaa dakavshirebuli espanelebis mravalwliani warmatebis imedi. is iyo kerpi, imedi da magaliti. risi tqma sheidzleba kidev? ar vici. ubralod minda vwero is rac iyo, is rac simartles sheesabameba. rauli martlac samagalito iyo yvelastvis. shesanishnavi meojaxe(mas xom 5 shvili hyavs) , pirveli klasis forvardi, tavmdabali, mshvidi da shromismoyvare. nu mitxarit, rogor sheidzleba aseti adamiani ar giyvardes? es xom sheudzlebelia…
mash ase. saragosastan matchis shemdeg, kidev ufro gaxshirda, isedac gaxshirebuli chorebi imis shesaxeb, rom rauli reals datovebda, magram am choris aravis sjeroda, radgan raulis da realis calke warmodgena sheudzlebeli chanda. tumca agsanishnavia, rom rauls dzalian cota satamasho dro edzleoda, es ki iseti legendistvis rogoric blankoa, miugebelia. madridelta 7 nomers dzalian surda yvelastvis daemtkicebina, rom mas jer kidev sheedzlo umagles doneze tamashi . xolo mas shemdeg, rac mourinios mosvlis shemdeg nateli gaxda, rom portugalieli mwvrtneli ar apirebda rauli tavisi gundis dziritad fexburtelad yofiliyo. gonsaless madridshi agaraferi akavebda.
ავატარი
Gaucho ავტორი
2010 weli. 25 ivlisi. yvela informacia dadasturebulia. rauli tovebs reals da midis shalkeshi.. magram moicat. es xom sheudzlebelia. rogor sheidzleba raulma reali datovos? reali xom rauli da rauli reali.. isini xom ganuyrelni arian?! gonsalesi preskonferencias martavs da acremlebuli tvalebit tovebs madrids. epoqa dasrulda. mshvidobit dido kapitano. legenda grdzeldeba…
“me mivdivar, radgan movida dro, roca sachiroa mnishvnelovani nabijis gadadgma da madridis datoveba. axalgazrdebs adgili unda davutmo. madridshi gatarebuli wlebi dauviwyaria. “reali” yoveltvis iqneba chemi gundi. me sicocxlis bolomde madridista viqnebi da amas veraferi shecvlis. “blankosis kapitnoba udidesi pativi iyo chemtvis. madloba yvela gulshematkivars tqveni gamovlenili sitbosatvis.“ - acremlebuli tvalebit ganacxada raulma gamosamshvidobebel preskonferenciaze. amjerad mis saxeze ar iyo chveuli gimili. amjerad, is tiroda.
es ki dzalian saintereso video, sadac nachvenebia Marca - s cnobili eqspertis - ronseros emociebi raulis wasvlis dros
mashin, aprilshi, saragosashi raulma bolo shexvedra chaatara “realis” maisurit. shegaxsenebt, rom gonsalesis pirveli matchi “tetri” maisurit zustad saragosas winaagmdeg iyo. mas shemdeg, madridelta 7 nomerma madridshi gaatara, 16 sezoni, 5747 dge da itamasha 740 matchi. mastan ertad dasrulda epoqa. kapitanma moixsna samklavuri…
ავატარი
Gaucho ავტორი
albat yvelas gvaxsovs florentino peresis meore mosvla “realis” prezidentis postze. man gaaketa shtambechdavi transferebi krishtiano ronaldos da kakas saxit. swored, am wels shedga raulis bolo “realuri” sezoni. am wels mwvrtnelma gonsalesi satadarigoze gadaiyvana. xolo iseti fexburtelistvis, rogoric raulia, es miugebelia da amitom man gadawyvita klubis datoveba.
imis miuxedavad, rom rauls grandiozuli finansuri shemotavazebebi hqonda amerikidan, man ar gaagrdzela beqemis da anris gza. is seriozuli adamiania da mxolod seriozul qveynis chempionatshi sheudzlia tamashi. tundac isetshi rogoric germaniaa.
minda avgnishno, rom raulis germanul karieras gulshematkivarta umetesoba skeftikurad uyurebda. aravis sjeroda, rom gonsalesi warmatebas miagwevda shalkeshi. is xom 33 wlis iyo. tumca, rauli swored imitom wavida shalkeshi - aseti adamianebistvis daemtkicebina, rom mas kidev sheedzlo umagles doneze tamashi. da is arafris dazogvas apirebda amistvis.
ავატარი
Gaucho ავტორი
axla ki shemogtavazebt chem mier mopovebul sxvadasxva gamonatqvamebs, es aris raultan dakavshirebuli adamianebis komentarebi, romlebmac chveni kapitnis wasvlastan dakavshirebit tavianti azri gamotqves
florentino peresi:
rauli dzalian tavmdabali adamiania, is profesionalia tavisi saqmis da agretve namdvili meojaxea. arasdros ar iyo shemchneuli klubebshi. rauli samagalitoa milionobit adamianistvis, dzalian samwuxaroa, rom
nakrebshi, romelic mistvis dzalian bevrs nishnavs aranairi tituli ar aaqvs mogebuli. me bednieri var rom vicnob iset legendarul adamians, rogoric raul gonsales blankoa.
xorxe valdano:
madridis gulshematkivrebisatvis, dzalian rtuli iqneba am ambavis gadatana. dgeidan reali sheicvleba. chven unda sheveguot reals, romelic raulis gareshe gamova moedanze. exla rauls dzalian rtuli dgeebi aqvs da chven mis garshemo myofma adamianebma unda davexmarot rogorc shegvidzlia,__tqva adamianma, romelmac 1994 wlis 29 oqtombers pirvelad gamoushva mashin yvelasatvis ucnobi 17 wlis bichi da shansi misca, rom gamxdariyo is, vinc dges aris.
fernando iero:
realidan midis am klubis istoriis ert-erti sauketeso fexburteli, is yoveltvis gamoircheoda pasuxismgeblobit. varjishebze bolomde ixarjeboda da chven imis stimuls gvadzlevda, rom masze meti gvevarjisha, amitom chveni gundi yoveltvis dzlieri iyo. rauls yvelam didi pativi unda sces, radgan es man daimsaxura. exla, me darwmunebit shemidzlia vtqva, rom rauli realis istoriis sam sauketeso fexburtelshi shedis da tu statistikas ar shevxedavt, vfiqrob, rom is espanetis yvela drois sauketeso fexburtelia.
fabio kapelo:
is aris chemi favoriti tavdamsxmeli, rauli arabunebriv sagole algos flobs da vfiqrob sauketeso tavdamsxmelia vistanac ki odesme mimushavia
iker kasilasi:
rauli chveni klubis simboloa, is magalitia profesionalizmis, man dzalian damexmara,rom gavzrdiliyavi, rogorc fexburteli da rogorc adamiani. imedia male dagvibrundeba, magram ara fexburtelis statusit.
kristiano ronaldo:
bavshvobidan vocnebobdi raultan ertad metamasha, chemtvis didi pativi iyo mastan ert gundshi yofna da vusurveb yvela im miznebis migwevas rac chafiqrebuli aqvs.
kaka:
rauli arachveulebrivi fexburtelia, is yoveltvis dzalian mnishvnelovani iyo klubisatvis da yovel madridistas guli aqvs dawyvetili.
xabi alonso:
dzalian rtulia raulis warmodgena realis gareshe, is klubis simboloa da misi istoriis nawili. 16 wlis ganmavlobashi realshi itamasho magal doneze dzalian rtulia. amitom, rauli unikaluria, is cocxali legendaa
lasana diara:
me bednieri var rom mastan ertad maqvs natamashebi, rodesac patara viyavi yoveltvis vuyurebdi realis da raulis tamashebs, man dzalian damexmara roca gundshi movedi da me misi madlobeli viqnebi mteli cxovreba.
pepe:
rauli arachveulebrivi fexburtelia, man 16 weli shewira reals da es dzalian bevr rameze metyvelebs.is yoveltvis interesdeboda chemi mdgomareobit,roca me travma mqonda.me mas yvelafer sauketesos vusurveb
karim benzema:
rauli aris sarke, romelshic unda chaixedo da magaliti aigo. is didebuli adamiania. me dgesac vuyureb mis videoebs da misgan bevr rames vswavlob.
marselo:
rauli aris reali da reali ki rauli
ruud van nistelroi:
rauli chemi megobaria, man mnishvnelovani gadawyvetileba miigo da yvelam mxari unda dauchiros. warmatebas vusurveb bundesligashi, vfiqrob,advilad gaivlis adaptacias da yvelas daumtkicebs,rom misi chamowera naadrevia.
alberto kontadori:
me minda, mas madloba gadavuxado yvela im wutistvis, romlebsac is gvchuqnida yvela tamashshi. is simboloa madridis da yoveltvis ase iqneba
espanetis mefe xuan karlosi:
dgesdgeobit aravin araa bednieri raulis wasvlit, me mas davureke da warmateba vusurve
ავატარი
Gaucho ავტორი
mshvidobit kapitano…
modit vnaxot ras fiqrobs, shalkeshi myofi rauli “el klasikos” dros:
mze dilidanve anatebs, titqos am qalaqis gadawva surs, magram dges, mzes es ar daschirdeba - qalaqi tavisit gadaibugeba - vnebit.
madridi am matchze ukve ramdenime dge fiqrobs, magram dges, dadzabuloba tavis piks agwevs. gulshematkivrebis shedzaxilebi, uamravi skandali da milionobit adamianis lodini, qmnian gansakutrebul atmosferos, romelsac moicavs stadioni da yvela is, vinc am matchs elodeba. me vemzadebi tamashistvis, vikrav tasmebs, xolo fiqrebit ukve didi xania stadionze var.
radioshi ismis komentatorebis saubari. isini ganixilaven matchs. titoeul matgans tavisi azri gaachnia. ar msiamovnebs, roca realis mimart, pesimisturad saubroben, tumca es exla ar aris mnishvnelovani. win 90 wutia da yvelaferi moedanze gadawydeba.
mixaria, rom gunds karvalio daubrunda saocaria, tu rogor moergo karvalio gunds. imedi maqvs, dges rikardo bolomde daixarjeba da aravis miscems nebas, rom kasilass daemuqron.
shevedi shvilis otaxshi da mas vakoce.. gamovedi.. vxvdebi, rom.. ukve droa..
samwuxaroa, rom gunds ver daexmareba serxio. is “tetrebistvis” dzalian mnishvnelovania. - gamovedi saxlidan - am bolo dros, vnerviulob mis gamo, matchebis dros ramosi dzalze agelvebuli chans. mtavaria, emociebisgan ar gadaiwvas ise, rogorc gadaiwva natura chems ezoshi, roca patara viyavi, tumca swored amis shemdeg viswavle daxuchuli tvalebit golis gatana. mixaria, rom gasul weltan shedarebit serxiom gamoaswora tamashi. es gunds dzalian daexmareba. “blankoss” yovel wels axali fexburteli ematebs, magram mxolod erteulebi yalibdebian sheucvlel figurebad. imis miuxedavad, rom ramosi msoflios erterti sauketeso mcvelia, imedi maqvs joze serxiosac moudzebnis girseul shemcvlels.
vfiqrob imis shesaxeb, tu rogor aklia gunds iero. roca gunds problemebi uchndeba, yoveltvis modis fiqrebi fernandoze. rogor fiqrobt, ieros dros ar gveqmneboda problemebi? ra tqma unda gveqmneboda, magram chven yoveltvis mshvidad viyavit, radgan moedanze fernando iyo, eseigi aucileblad mivagwevdit mizans.
vfiqrob, im bichebze, romlebic dges moedanze gamovlen. echvi mepareba imashi, rom madridistebi isetive vnebit gulshematkivrobdnen mat, rogorc es iyo chven dros.
es bichebi - chvensgan dzalian gansxvavdebian. isini ertmanetze uketesni arian. es ki, shesadzlebelia gunds sasiketod waadges. isini brdzoloben, mat jer kidev bevri ram aqvt dasamtkicebeli.
chqari nabijebit quchas mivyvebi da centrs vuaxlovdebi. shexvedris adgili ucvlelia, xalxi ukve sakmaod mogrovda, tumca stadioni jer kidev carielia. vgrdznob, tu rogor uaxlovdeba momgerali da xmauriani gulshematkivrebis talga stadions. musikosta kolonam ragacnairad qomagta shoris shegweva moaxerxa. isini yvelas xels ushlian.
chveni naxevardacva zogjer, waagavs ai am musikosebs. isini zogjer ertmanetsac ki ushlian. - gonebashi gamielva fiqrma krishtianoze. titqos is veranairad ver axerxebs koncentrirebas matchze, an shesadzlebelia ronaldo dzalze agelvebulia da mas cotati mainc moduneba schirdeba. me dzalian kargad vici, rogor tamashobs portugalieli. sad aris es yvelaferi? is ar aris suleli da kargad icis tu raoden mnishvnelovania es matchebi, ara marto mistvis, aramed gundistvisac. vfiqrob, nelnela is madridistad yalibdeba. es sheudzebelia moxdes, roca gunds yvelaferi kargad misdis. aset rtul situaciashi ki krishtiano acnobierebs yvelafers. is xdeba, ra gundis maisursac atarebs. netav ronaldom dges gaitanos, an sargebeli moitanos gundistvis, ise rogorc mas sheefereba. roca krishtianos tamashi misdis, es energia mtel gundze gadadis, fexburtelebs titqos frtebi gamosdit, aset situaciashi mattvis sheudzlebeli araferia.
yvelaze metad axla ikers uchirs. vimedovneb, is gaumklavdeba am pasuxismgeblobas, axla masze dzalian bevri rama aris damokidebuli. fexburteli, romelic madridis “realis” kapitnis samklavurs atarebs, uamravi "ar sheudzlia" da "ufleba ar aqvs" unda gadalaxos, magram zogjer, unda shedzlo da gabedo. dges, zustad aseti shemtxvevaa, is schirdeba gunds, ara rogorc brwyinvale mekare, aramed rogorc kapitani. iseti adamianebi, rogoric ikeria, tavianti drois udides nawils gamarjvebebis mopovebashi xarjaven, an imaze fiqrshi, tu rogor miagwion amas.
chveulebisamebr mivemartebi gasaxdelisken, magram uecrad tavshi modis realobis shegrdzneba - maxsendeba da vxvdebi, rom dges, me stadionze ver gaval.
vigimi da mjera chemi gundis. rogorc mjeroda yoveltvis. imis miuxedavad, rom shalkes lurji forma macvia. mis qvesh imaleba realis tetri maisuri. chemi gvaria - blanko. me samudamod aseti davrchebi.
ავატარი
Gaucho ავტორი
legenda grdzeldeba...
mcvelma koncentracia dakarga. amit isargebla raulma da gaixsna. tanagundelma mas shesanishnavi gadacema gauketa da rauli ramdenime wamshi, sul marto agmochnda mekaris pirispir. mayureblebis xma uecrad miwyda. yvela erti fexburtelis modzraobas uyurebs, ara ufro sworad elodeba. isini raulis dartymis molodinshi arian. magram.. espanelma mekaris motyueba scada… - aq gavcherdet. sheidzleba tqven ifiqret, rom parizis finals vixseneb. martlac yvelaferi dzalian hgavs zemotxsenebul epizods, magram es situacia sul sxva dros sheiqmna - 11 wlis shemdeg. 2011 wels. 13 aprils. germaniashi.“veltins arena”-ze. matchis 45-e wutze. shalkesa da interis dapirispirebashi. chempionta ligis naxevarfinalur matchshi. mash ase - da… legendarulma fexburtelma gaaketa chafiqrebuli.. - zustad ise, chamoishora julio sesari, rogorc kanisaresi - dartyma.. da angarishi gaixsnaa!!! raulma gundi daawinauraa…
shalkem turniri naxevarfinalshi daasrula, magram gulshematkivrebisgan ar iyo aranairi kritika, an ukmayofileba. imitom rom, es iyo shalkes istoriashi yvelaze didi warmateba, romelsac klubma, raul gonsalesis brwyinvale tamashit miagwia.
manchestertan matchis shemdeg, raulma forma gigztan gacvala da utxra, rom es misvis didi pativi iyo. albat sakitxavia, romeli fexburtelistvis iyo formis gacvla ufro didi pativi.
finaluri sastvenis shemdeg, burti blankos shercha fexebshi - rac simboluria.
raulma waago.. magram amastanave raulma moigo, radgan sezonis dasawyisshi, veravin, raulis yvelaze ertguli gulshematkivrebic ki ver warmoidgendnen, rom mati kumiri sezonis bolos aset warmatebas miagwevda. da misi bolo matchi chatardeboda “old trafordze” - stadionze, romelmac ert dros raulis brwyinvale sagamo ixila.
radgan, sezonis dasawyisshi rauls akritikebdnen. tvlidnen, rom mas unda daesrulebina kariera, magram rauls undoda tamashi, mas schirdeboda tamashi, iseti, rogoric mas sheesabameba. albat yvelaze martivi iqneboda, danebeba, fulis ageba da amerikashi wasvla, erterti rusi milioneri, mas hpirdeboda kontraqts, romelshic rauls sheedzlo misit chaewera tanxa, ramdenic undoda. sachiro iqneboda ubralod moedanze siaruli da is msoflios umdidresi adamiani gaxdeboda, magram am qveyanaze arsebobs ragac, rac ar iyideba. blankom sxva gza airchia. is wavida sxva klubshi, sxva chempionatshi, sxva qveyanashi, rata daemtkicebina, rom misi chamowera naadrevi iyo. simartle rom vtqvat, yvela eloda misi gegmebis chavardnas da aravis sjeroda raulis..
tumca man gaudzlo.
araferi daishura. yvelaferi gaaketa rac sheedzlo da miagwia tavisas. is daubrunda chveul dones. ai es iyo raulistvis yvelaze mtavari. madridshi gatarebuli 16 sezonis shemdeg, mistvis mnishvnelovani iyo, sheegrdzno dapirispirebebis dadzabulobis gemo. da man miagwia tavisas.
ავატარი
Gaucho ავტორი
bevr motamashes ar sheudzlia madridis “realshi” asparezoba, radgan mxolod kargi tamashi ar aris sakmarisi. fexburteli dzlieri unda iyos fsiqologiuradac.
rauli 17 wlidan gaxda madridis “realis” dziritadi shemadgenlobis wevri da mas shemdg 16 sezonis ganmavlobashi, yoveldgiurad eqceoda im zewolis qvesh, romelshic realis fexburtelebi arian da gonsalesistvis, rogorc “realis” kapitnistvis es zewola kidev ufro dzlierdeboda. am periodis ganmavlobashi realma gamoicvala 20-ze meti mwvrtneli, bevri midioda, ramdenime ki ukanac brundeboda, aset pirobebshi ki icvleboda gundis struqtura, tamashis stili da ra tqma unda, aset pirobebshi, aravin aris darwmunebuli, rom axal sistemashi shen isetive warmatebuli iqnebi, rogorc adre da swored amitom aris saocari is stabiluroba, romelsac rauli uamravi sezonis ganmavlobashi achvenebda. is yvelafers umklavdeboda.
da ai dgevandel realobashi. “sadgac germaniashi”, mzian dilas, dgeba legenda da midis savarjishod. agar aris iseti dadzabuloba an jurnalistebisgan zewola. is mshvidad varjishobs “shalkes” samwvrtnelo bazaze. blankos yvela shoridanac icnobs, radgan is isetivea, rogorc adre - tavistvis chavisi chveuli sirbili, isev is gimili saxeze, mis garshemo myofi uamravi gulshematkivari, romlebic tvals ver ashoreben legendas. is isetivea, rogorc adre, tumca amjerad lurj formashi.
rac sheexeba mis kapitnobas, iqneb subieqturi var, magram chemi azrit, aseti kapitani reals ar hyolia sul cota bolo 20 wlis ganmavlobashi, ar hyavs arc axla da aravin icis rodis eyoleba, an eyoleba tu ara saertod. radgan aseti tavmdabali, mshvidi, ukomfliqto, shromismoyvare, xalxis rcheuli da yvelastvis samagalito adamienebi dzalian ishviatad gvxvdeba fexburtshi da roca aseti adamiani, gundis kapitani xdeba, ra tqma unda, dzalian didi pliusia gundistvis. misi tanagundelebi xshirad xumrobdnen, rom rauli zedmetad seriozuli iyo. martlac rauli dzalian seriozulad udgeboda tavis kapitnobis saqmes. man icoda, rom udidesi pasuxismgebloba ekisra. bevrs mushaobda, maqsimums itxovda yvelasgan da arasodes iyo tavisi tavis da gundis kmayofili. gundshi axalmisulebi, zogjer ukmayofiloni iyvnen kapitnis seriozulobit, tumca nebismier shemtxvevashi raulis pirovneba matshi udides interess iwvevda, xolo drota ganmavlobashi gundis kapitani mattvis umnishvnelovanesi persona xdeboda. radgan ertia roca raulis gundi varjobs da meore, roca varjishi mtavrdeba. tu rogoria is cxovrebashi, mgoni zemot ukve sakmarisad davwere, gundis gapitnoba ki sul sxva ramaa. iqneb zogma ifiqros, rom es zedmetia da gonsalesis kapitnobisadmi aseti midgoma minusshi chautvalos, magram eg tqveni azria. mtavari isaa, rom rauli iyo aseti , is iyo sxvanairi - gansakutrebuli kapitani.
ავატარი
Gaucho ავტორი
zogi ibadeba didebul fexburtelad. zogi bevri varjishis shedegad agwevs amas. arseboben gamarjvebuli fexburtelebi, romlebsac jer araferi mougiat, zogi ki agrdzelebs swavlas, mas shemdegac ki, roca warmatebas agwevs. ai, es yvela tviseba gaertianebulia ert adamianshi - raulshi. adamiani, romelic gaxda fexburteli. fexburteli, romelic gaxda didi fexburteli. didi fexburteli, romelic gaxda legenda. legenda, romelic agrdzelebs tavdauzogav mushaobas da cdilobs kidev ufro gaumjobesdes. ai es aris rauli. mas sxvanairad ar sheudzlia. is, ubralod asetia…
ავატარი
Gaucho ავტორი
ავატარი
Gaucho ავტორი
ავატარი
Gaucho ავტორი

მსგავსი თემები