თემა: Roberto Carlos (ფეხბურთი / ფეხბურთელები) Hazard (10.01.2016 12:14) roberto karlos da silva roxa daibada 1973 wlis 10 aprils braziliis qalaq san pauloshi. axla is braziliur ”korintiasshi” gamodis da ampluit marcxena mcvelia. karlosma 3- jer miigo msoflio chempionatze monawileoba, 1998 wels man meore adgili aigo, xolo 2002 wels ki erovnul nakrebtan ertad shedzlo mundialis mogeba. aseve misi ert-erti pliusi sheudarebeli siswrafe da gamaognebeli sidzlieris dartymaa misi marcxena fexit. sanam brazilieli turqul ”fenerbaxcheshi” gadavidoda, is madridis ”realis” girsebas icavda 11 weli. man shedzlo da madridul klubtan ertad moigo 4 la liga, 3 uefas chempionta liga da 2 sakontinenttashoriso tasi. is aseve im 6 fexburteltagania, visac chempionta ligaze 100-ze meti matchi aqvs chatarebuli. 1997 wels ”fifas” mier dasaxelebul wlis sauketeso fexburtelta shoris roberto moere adgilze gavida, mas tanamemamule ronaldom gaaswro, xolo 2004 wlis martshi brazilieli peles mier dasaxelebul msoflios yvela drois sauketeso 125 fexburtelta shoris moxvda. robertos saklubo kariera 1990 wels ”san pauloshi” daiwyo. man 2 weli gaatara mshobliur qalaqshi da am klubis maisurit braziliis chempionatshi 33 matchshi 10 goli gaitana. 1992 wels is kidev ert braziliur klubs ”atletiko mineiros” estumra tumca man am brazilur klubtan ertad mxolod 3 matchi gamarta da maleve wamovida. misi ukanaskeni mshobliuri klubi ”palmeirasi” gamodga. robertom ori weli gaatara ”palmeirasshi” da orjerve shedzlo qveynis titulis mogeba, sul am klubis maisurit karlosma 68 tamashi chaatara da metoqeta karis dalashqvra 5-jer moaxerxa. 1995 wels man daasrula samxret amerikuli kariera da milanis ”intershi” gadavida sadac erti weli gaatara, ”neazuris” mashindel mwvrtnels, roi hodgsons brazilielis naxevardacvashi gamoyeneba surda, magram karlosi mxolod dacvashi tamashobda. karlosma milanelta shemadgenlobashi veranairi titulis mogeba ver shedzlo, magram 34 oficialuri matchis gamartva shedzlo da mayureblebs tavi 7 golit daamaxsovra. 1996-shi karlosma madridis ”realis” maisuri moirgo da karieris yvelaze dasamaxsovrebeli wlebi swored madridshi gaatara. robertom mis sadebiuto wels ”realshi” primeras sezonis mxolod 1 matchi gamotova da 5 goli sheagdo, aseve man amave (pirvel) wels shedzlo la ligis mogeba. 3 wliani pauzis shemdeg 2000/01 wlebis sezonshi karlosi meored daeufla qveynis chempionats am sezonshi man samefo klubis maisurit 50 oficialuri matchi gamarta da metoqeta kari 9-jer aigo. robertom kidev 2-jer shedzlo la ligis titulis daufleba, xolo uefac chempionta liga ki ”realtan” ertad 3- jer moigo, 1998, 2000 da 2002 wlebshi. 11 weliwadshi saerti jamshi roberto karlosma madridis ”realis” maisurit 514 oficialuri tamashi gamarta da 67 golis gatana shedzlo. momdevno 3 weliwadi karlosma turqul ”fenerbaxcheshi” gaatara da superligashi 65 tamashshi 6 golic sheagdo. 2010 wels brazilieli isev samshoblos daubrunda da ronaldostan ertad ”korintiasis” girsebas icavda Hazard (10.01.2016 12:14) sauketeso marcxena :) წყარო: https://estadio.ge/forum/14/65/500/