თემა: didi adamianebis ukanaskneli sit (ტაბუდადებული თემები / თემები რომლებზეც დუმან) Gaucho (30.01.2016 17:36) [blue]aq yvelaferi dzalian lamazia[/blue] – didi adamianebis ukanaskneli sityvebi sikvdilis win Gaucho (30.01.2016 17:39) nostradamusi: xval, gantiadisas me aq agar viqnebi. is martali agmochnda. artur konan doili 71 wlis asakshi tavis bagshi mokvda. man cols shexeda da utxra: shen mshvenieri xar, mere ki tavi dahkida da suntqva dalia. edvard marous ukanaskneli sityvebi colis mimart iyo. igi xelze moefere meugles d autxra: chven dzalian gagvimartla“ ernest hemingueimac cols mimarta tvitmkvlelobamde cota xnit adre: game mshvidobisa, chemo knuto! rainer maria rilke: me ar minda eqimis xelebshi sikvdili, me sakutari tavisufleba minda elvis presli: abazanashi shevdivar wasakitxad alfred hichkoki: aravin icis dasaruli. tu ginda rom gaigo ra xdeba sikvdilis shemdeg, unda mokvde, tumca katolikeebs mainc aqvt ragacis imedi. leninma ukanasknelad dzagls mimarta: ai, dzagli! – sheaqo man cxoveli, radgan mkvdari chiti mouyvana. isaak niutoni dzalian mshvidi da tavmdabali iyo sikvdilis win:me ar vici, rogor agmiqvams samyaro, magram tavad sakutar tavs zgvis napiras motamashe patara bichunas vamsgavseb, romelic tavs ferad feradi kenchebisa da arachveulebrivi nijarebis povnit irtobda da cheshmaritebis okeane sruliad gamoukvlevi darcha. amaze ufro tavmdabali da zedmetad tavmdabalic iyo leonardo da vinchi. misi ukanaskneli sityvebi gaxldat: me sheuracxvyavi gmerti da kacobrioba, radgan ver mivagwie shemoqmedebashi imas, risi migwevac shemedzlo. richard feimanis, fizikosis, mwerlis, musikosis da mogzauris ukanaskneli sityvebi gaxldat: es sikvdili dzalian mosawyenia. uinston cherchili: es yvelaferi yelshi amomivida. joan kroufordma ukanasknelad mosamsaxures mimarta, romelic mistvis loculobda. man utxra: eshmakma dalaxvros, rogor bedav, rogor bedav gmerts txovo, rom damexmaros. jeims brauni: amagam mivdivar. stiv jobsis dis monatxrobis mixedvit, igi sikvdilis win imeorebda: “Oh wow. Oh wow. Oh wow.” kurt kobeini ukanasknel werils ase amtavrebda: jobia afetqde, vidre chaqvre. salvador dali: ver davijereb chems sikvdils. ludvig van bethoveni: komedia damtavrda. tashi batonebo. sharlota bronte sakutar qmars: me ar vkvdebi, ara? gmerti chven ar dagvashorebs. shenc brutus? – gaius iulius keisari me cocxali var – laxvarchacemuli kaligula. chexovi: vkvdebi, arada ramdeni xania shampanuri ar damilevia. charlz darvini: ertaderti ar var, visac sikvdilis eshinia. tomas edisoni: aq dzalian silamazea. ernesto chegevara: vici rom chems mosaklavad moxvedi. midi, lacharo mesrole, shen mxolod kacs moklav, me vera. lui metotxmete: ra gatirebs? gegona ukvdavi viyavi? karl marqsi tavis momvlels gaubrazda romelmac txova ukanaskneli sityvebi ekarnaxa mistvis chasawerad: axlave gadi aqedan, ukanasknel sityvebs sulelebi amboben, vinc cxovrebashi verafris tqma moaswro. Gaucho (30.01.2016 17:40) nostradamusi magari iyo Gaucho (02.02.2016 15:28) "fexze wamomayenet, qriste modis, unda shevegebo!."-meufe tadeozi Gaucho (02.02.2016 15:41) v.i lenini, gardaicvala chkuidan sheshlili, sikvdilis win igi codvebis mitevebas stxovda magidasa da skamebs. Gaucho (02.02.2016 15:42) uinston cherchilis ukanaskneli sityvebi iyo "vaime ra ugunuri vyofilvar" Gaucho (02.02.2016 15:42) grigori zanovievi-leninis tanamebrdzoli.sikvdilis win misi ukanaskneli sityvebi iyo: "ismine israel, ufali gmerti chventan ars, erti gmerti". igi daxvrites stalinis brdzanebit Gaucho (02.02.2016 15:43) sharl me-9:davigupe amas natlad vgrdznob" Gaucho (02.02.2016 15:44) emelian iaroslavski, ateisturi internacionaluri modzraobis prezidenti:"gevedrebit dawvit yvela chemi wigni!shexedet wmindans, igi didi xania melodeba da aq aris" Gaucho (02.02.2016 15:44) iagoda-sabchota saidumlo samsaxuris ufrosi:"rogorc chans gmerti arsebobs, igi msjis me chadenili codvebistvis" Gaucho (02.02.2016 15:44) fransua-mari arue(volteri)-gantqmuli moqilike da gvtis mgmobi.misi momvleli qali ambobda:"evropis mteli simdidre rom moecat chemtvis, ar visurvebdi iset sikvdils, rogoric xvda wilad volters.igi mteli gamis ganmavlobashi itanjeboda, gahkioda da patiebas itxovda sakutari codvebistvis". Gaucho (02.02.2016 15:46) akaki wereteli 1840_1915 w, gardacvalebis games misive txovnit ukitxavdnen sakutar nawarmoebebs, rodesac poema gamzrdelis im fragmentis kitxva daiwyo mkitxvelma sadac weria sasikvdilo me var mxolod, rom kacad ver gamizrdixar~, uecrad akakis auvarda tirili, razec mkitxvelma utxra `tu tirils gaagrdzelebda kitxvas shewyvetda~, amaze akakim upasuxa `ara, ara es adgili martlac kargad damiweria~, cota xnis shemdeg igi mtlad gaitisha da ase gadavida samudamo sasufevelshi, akakis tavistvis hqonia amgvari epitafia winaswar gamzadebuli`shen kvdebi da meca vkvdebi, getxovebi saqartvelo~, meores mxriv akakis sasikvdilo sarecelze myofs misma vajma aleqsim kitxa `lamfis shuqi xom ar gishlis mosvenebaso~, man nagvlianad upasuxa `ara ukve agaraferi agar mishlis~ es iyo didi akakis ukanaskneli sityvebi. Gaucho (02.02.2016 15:48) vaja fshavela 1861_1915 w, sikvdilis win moitxova iatakze axladmochrili xis totebi, balaxi da yvavilebi daeyarat, rata zed dawoliliyo da ertxel kidev eynosa axladmocelili tivis surneleba da sabzlis burdoshi gatarebuli bednieri bavshvobis gameebi moegonebina, sikvdilis dges gamalebit kitxulobda romeli saatia, shuadgisas mowyalebis das isev sheekitxa romeli saatiao, samio upasuxa man, masac mouwyenia da utqvams «mikvirs, rom eqvs saatamde rogor vicocxleb, vgrdznob,rom es saati chemi sicocxlis ukanaskneli saatia», vajam kidev 4 saati icocxla, sagamos eqvs saatze man tavi cudad igrdzno, shvid saatze poets guliscema sheucherda. Gaucho (02.02.2016 15:49) davit kldiashvili, did mwerals ukitxavs romeli saatia, pasuxi agar gaugonia, 12 iyo da is am dros ukvdavebashi iyo gadasuli, sadac dro ar arsebobs, saertod unda itqvas, rom es kitxva romeli saatia, xshirad awvalebt sasikvdilo sarecelze mijachvulebs. Gaucho (02.02.2016 15:49) mixeil javaxishvili (adamashvili), erterti ukanaskneli sityva amogebulia dakitxvis oqmidan «me udanashaulo var qartveli xalxisa da chemi samshoblos winashe aravitari danashauli ar mimidzgvis, magram tqventvis tu zvarakia sachiro me mzad var saqartvelos tavi shevwiro, tqven dges momsppobt, magram imas verasodes rac me davtove saqartvelos miwa_wyalze, me iseti muxa davrge, romlis fesvebs tqven verasodes agmofxvrit, me gamanadgurebt, imas ki verasodes ver mospobt». Gaucho (02.02.2016 15:50) rezo inanishvili, misi da, da sidze laparakobdnen 1991 - 1992 wlebis dekember - ianvris sisxlian ambebze, tvali gaaxila da amoikvnesa «ras ambobt qartvelebi xocaven ertmanets», mere dilamde xma ar amougia ise gardaicvala. Gaucho (02.02.2016 15:50) ioseb jordania 1895 - 1962 w, eqim - profesori tvitmfrinavit saqartveloshi brundeboda, atlantikis okeaneshi daigupa, man tavisi mashveli rgoli patara gogonas dautmo, amastanave amboben, rom man curva ar icoda, misi gmiroba erterti yvelaze shtambechdavia XX s istoriul sinamdvileshi, mas surda misive gamonatqvami epitafia yofiliyo mis saflavze warwerili «davberdi beds ver moveswar, daemxo chemi samshoblo, suls miklavs uimedoba, saflavs chavdivar gulmkvdari. Gaucho (02.02.2016 15:51) niko sulxanishvili, didi qartveli kompozitori, igi oriod sityvit gamoetxova samyaros «koncerts vmartav». Gaucho (02.02.2016 15:52) budu mdivani, bolshevikuri rusetisa da saqartvelos gamochenili pirovneba, misi bolo sityvebi iyo «dae stalini nu daiviwyebs, rom dantonis shemdeg robespieris rigi dadgeba». Gaucho (02.02.2016 15:53) oskar uaildi kvdeboda otaxshi, romelshic ugemovno ferebi iyo. moaxlovebulma sikvdilma ar shecvala misi shexeduleba cxovrebaze. "momakvdavo sheferilobav! chvengan ert-erts wasvla mouwevs." am sityvebis shemdeg uaildi wavida... Gaucho (02.02.2016 15:55) giliotinisken mimavalma dedofalma maria antuanetam mimarta jalats, rodesac mas shemtxvevit fexi daadga: "momitevet misie, me es gamiznulad ar chamidenia" Gaucho (02.02.2016 15:56) rusetis imperatorma, elisabet petres asulma sakmaod gaakvirva eqimebi, rodesac sikvdilamde naxevari wutit adre mkacrad ikitxa: "me jer kidev cocxali var?!" Gaucho (02.02.2016 15:56) amerikeli dramaturgi iujin o'nili: "asec vicodi! asec vicodi! davibade sastumroshi da eshmakmac dalaxvros sastumroshive vkvdebi! Gaucho (02.02.2016 15:56) legendaruli shpioni-mocekvave mata hari daxvretis win jalatebs haerovan kocnas ugzavnis: "bichebo, me mzad var..." sxvadasxva wyaroebis cnobit, ertertma jalatma srola ver gabeda da guli wauvida. Gaucho (02.02.2016 15:57) ingliseli mwerali somerest moemi: "sikvdilis procesi - mowyenili da ugimgamo saqmea. chemi rcheva iqneba - arasdros dakavdet amit." Gaucho (02.02.2016 15:57) amerikeli dramaturgi uiliam saroiani: "yvelas uweria sikvdili, magram me yoveltvis vfiqrobdi, rom chemtvis gamonakliss daushvebdnen. da ra?" Gaucho (02.02.2016 15:57) cnobili ingliseli qirurgi jozef grini, saeqimo chvevis mixedvit pulss isinjavda. "pulsi gaqra." - warmotqva man. Gaucho (02.02.2016 15:58) ingliseli mwerali da kritikosi liton streichi: "tu es sikvdilia, me misgan namdvilad ar var agfrtovanebuli." Gaucho (02.02.2016 15:59) rusi mwerali mixeil saltikov-shedrini shexvda sikvdils shemdegi shekitxvit: "es shen xar, chkuanaklulo?!" Gaucho (02.02.2016 16:00) otar chiladzem saavadmyofoshi, ukanasknel jams mokrebili ukanaskneli dzalit sami sityva utxra tavze mdgom das: "codoa, codoa saqartvelo, mouaret..." es iyo 2009 wels da es iyo ukanaskneli sityvebi... Gaucho (02.02.2016 16:00) "mainc majobe nazarevelo" - fridrix nicshe. Gaucho (02.02.2016 16:00) "gaacheret saati, igi me wutebs mitvlis" - kardinali rishelie. Gaucho (02.02.2016 16:01) "rogori didebuli msaxiobi vkvdebi" - neroni. Gaucho (02.02.2016 16:01) "me ukve shevasrule chemi roli am cxovrebis komediashi" - oqtaviane avgustusi. Gaucho (02.02.2016 16:01) jordano bruno-italieli filosofosi, misi bolo sityvebi iyo: "damwvat ar nishnavs rom vuaryo". Gaucho (02.02.2016 16:03) petre pirveli, rusetis imperatori, sikvdilis win furceli da kalami itxova da mxolod ori sityvis dawera moaswro: "yvelaferi miecit"... Gaucho (02.02.2016 16:06) tomas mori-ingliseli moazrovne da mwerali, romelic sikvdilit dasajes, jalats eubneboda: "kiseri mokle maqvs, amitom kargad daumizne". wveri gadaiwia da tqva: "amasac xom ar miudzgvis brali saxelmwifo galatshi". Gaucho (02.02.2016 16:06) "ar gabedot da gmerts ar stxovot chemi daxmareba"-mimarta moaxles joan kroufordma, rodesac am ukanasknelma mistvis locvis kitxva daiwyo. Gaucho (02.02.2016 16:07) "gmerto daexmare chems sabralo suls" - edgar alan po. Gaucho (02.02.2016 16:07) "moicadet movagvaro chemi problemebi" -arqimede. Gaucho (02.02.2016 16:09) charlz chaplini - rodesac am genioss mgvdelma hkitxa: "rogor fiqrobt, gmerti miibarebs tqvens suls?" man upasuxa: "ratomac ara, is xom mainc misi sakutrebaa". Iunaitedi (15.05.2021 00:38) qartvelebis garda yvela ateisti iyo an iqneboda 90%. წყარო: https://estadio.ge/forum/4/23/514/