ronaldinio - sruli istoria

15 3
ავატარი
Gaucho
ronaldinio - sruli istoria (tavi I, II, III)
ავატარი
Gaucho ავტორი
,,patara ronaldo''
ავატარი
Gaucho ავტორი
• • • tavi I • • •
ronaldinio daibada 21 marts, 1980 wels porto alegres (brazilia) saavadmyofo san lukasshi. igi iyo mesame bavshvi ojaxshi. misi deda, dona miguelina mushaobda magaziashi, agretve iyo medda. misi mama, xuan da silva moreira iyo parkirebis mcveli (daraji) klubisa ,,gremio''. igi adre tamashobda samoyvarulo klub ,,kruzeiroshi''. pirveli mwvrtneli swored mama iyo ronaldinios, romelmac chaunerga shvils fexburtis siyvaruli. ronaldiniom tamashi mamastan ertad vila novas quchashi daiwyo sadac misi ojaxi cxovrobda. 1987 wels ronaldinio swavla daiwyo, alberto tores de vila novas kolejshi, magram masshi fexburtis siyvarulma ufro gaimarjva vidre swavlisam. mas sigijemde uyvarda burti, mas erchivna etamasha martos, vidre megobrebtan ertad sxva gasartobi enaxa. misi siyvaruli swored fexburtshi iyo da man fexburtis gamo miatova yvelaferi. uyvarda fexburti da gijdeboda masze. dilidan gadasuls saxli mxolod shua game tu axsendeboda, radgan burti mas yvelanair problemebs aviwyebda. fiqrobda burtze, cxovrobda burtit.
7 wlis asakshi ronaldinio wavida safexburto skola lanjendokshi. iq misvlis shemdeg man miigo metsaxeli ,,ronaldinio'', rac agnishnavs ,,patara ronaldos'', rogorc axalgazrdaze axalgazrda motamashe gundshi, kerdzod ,,gremioshi''. misi kariera swored am klubshi ,,gremioshi'' daiwyo da mis shemdeg yvelaferi sxvagvarad ganvitarda. misi monatrebuli siyvaruli fexburtisa, ukve profesionalur doneze vitardeboda da xdeboda sauketesota shoris sauketeso, yvelaferma aman shromisa da daugalavi brdzolis shemdeg aidga fexi.

"gremio"
ავატარი
Gaucho ავტორი
ronaldinios kariera ,,gremioshi'' shedga 1995 wels axalgazrdul gundshi, romelsac xelmdzgvaneloba mwvrtneli liam higinsi. 1997 wlis tebervalshi gauchom misi pirvel profesionalur doneze dawyebuli saqme ufro ganavitara da kontraqts moawera xeli. imave wels, ronaldiniom gaitana 2 goli, orive penaltis meshveobit. ronaldinio tavidanve michneuli iyo, rogorc amomavali varksvlavi braziliis. am turnirshi ronaldiniom itamasha rogorc ronaldo da mis maisurze ukan swored ronaldo ewera.
erti wlis shemdeg ronaldinios debiuti shedga pirvel gundshi da man ukve monawileoba miigo braziliis yvelaze gamorcheul turnirshi ,,kopa libertadores'' chempionatshi.
ronaldiniom ,,gremioshi'' 4 weli dahyo da chaatara 35 braziliis ligis tamashi sadac tavi 14jer gamoichina da tavis arqivshi swored 14 goli chaiwera.
gagrdzeleba iqneba...
ავატარი
Gaucho ავტორი
• • • tavi II • • •
ავატარი
Gaucho ავტორი
,,pari sen-jermeni''
15 tebervali, 2001 weli - ronaldinio gaucho ,,pari sen-jermenis'' fexburteli gaxda, 10 aprils igi parizs ewvia da oficialuri saxit ,,liga 1'' turniris asparezshi chaerto. misi sadebiuto matchi shedga ,,oseromis'' winaagmdeg, matchi fred 1-1 dasrulda. matchs uamravi jurnalisti eswreboda, tumca yuradgeba ronaldiniosatvis erteulebis garda bevrs ar miuqcevia. vin icoda, rom ,,patara ronaldo'' aseti popularuli gaxdeboda. imis miuxedavad, rom ,,pari sen-jermeni'' safrangetis chempionatshi didi gamarjvebebit ar gamoircheoda (,,pesejem'' chempionati 4-e adgilze daasrula) ronaldinio sauketeso fexburtelad agiares klubshi. im dgis shemdeg ukve fexburteli dzalian bevri jurnalistis atmosferoshi moeqca, qveyanam vera, tumca safrangetma icoda tu vin iyo ronaldinio da ras warmoadgenda igi klubshi.
ავატარი
Gaucho ავტორი
,,pari sen-jermenshi'' sauketeso sezonis shemdeg brazilieli fexburtelit ori giganti klubi espanetis divizionidan ,,barselona'' xolo inglisidan ki ,,manchester iunaitedi'' daintereseda. fexburtelis sayvareli klubis shesaxeb informacia aravis ar qonda, radgan ar surda braziliels amis shesaxeb vinmes codnoda. magram yvela saidumlo odesgac nigabs ixdis, ronaldiniom ert-ert preskonferenciaze ganacxada, rom igi yoveltvis ocneboda etamasha espanetis ert-ert klubshi, kerdzod ki kataloniis ,,barselonashi''. amis shemdeg yvelaferi ukve ,,barselonaze'' iyo damokidebuli, blaugranas xelmdzgvanelobamac ar daayovna da ronaldinios agents shexvda. yvelaferi gegmis mixedvit midioda. ronaldinio ,,barselonashi'' gadavida.
gagrdzeleba iqneba...
ავატარი
Gaucho ავტორი
• • • tavi III • • •
ავატარი
Gaucho ავტორი
"barselona"
kataloniis ,,barselonas'' im droindeli prezidenti xoan laporta moxibluli iyo ingliseli devid beqemit, romelic shemdeg ,,madridis realshi'' gadavida da laportas meore gegma iyo swored brazilieli ronaldinio gauchos shedzena. 2003 wels, 19 ivliss, dzalian rtuli da gangrdzlivi molaparakebebis shemdeg ronaldinio ,,barselonas'' motamashe gaxda. ronaldiniom tavis axal klubshi 10 nomriani maisuri moirgo da sheudga titulebis mopovebas. ronaldinios ,,barselonashi'' gadmosvla xoan laportas 32,250,000 evro daujda, ris shemdegac brazilieli varskvlavi kataloniur klubs oficialuri saxit sheuertda. misi debiuti shedga amxanagur matchshi ,,milanis'' winaagmdeg. sadac man gaitana tavisi pirveli goli ,,barselonas'' maisurit xolo misma gundma ki moigo is shexvedra angarishit 2-0.
ავატარი
Gaucho ავტორი
oficialuri misi matchi shedga ,,la ligis'' shexvedrashi ,,atletik bilbaos'' winaagmdeg sadac ,,barselonam'' metoqe minimaluri sxvaobit 1-0 daamarcxa da turnirshi +3 qulac chaiwera. pirveli oficialuri goli ,,barselonas'' maisurit man gaitana ,,sevilias'' winaagmdeg. sezonis dasrulebis shemdeg ronaldinio dasaxelda sauketeso ucxoel motamashed espanetis chempionatshi. imave wels man miigo msoflios sauketeso fexburtelis tituli fifasgan, 2004 wels, 20 dekembers. tumca, kvlevis shedegad ronaldinio mxolod me-3 adgilze gavida 133 qulit, mis win idgnen ukraineli shevchenko 175 da ,,barseloneli'' deku 139 qulit (,,oqros burtis'' dajilodeveba).
ავატარი
Gaucho ავტორი
2004/05 sezoni - ronaldiniom moigo espanetis chempionati, tumca damarcxda chempionta ligis 1/8 finalshi ,,chelsistan''. sezonis dasrulebis shemdeg ronaldiniom miigo msoflios sauketeso fexburtelis tituli FIFPRO, ,,oqros burtis'' mflobeli igi 225 qulit, meore adgilosan inglisel frenk lampards brazilielma 77 qulit ajoba da zedized meored gaxda msoflios sauketeso fexburteli fifas gamokitxvashi 956 qulit, sadaac meore adgilosan frenk lampards brazilielma 650 qulit ajoba. amave wels, ronaldiniom blaugranastan kontraqti gaaxangrdzliva da igi klubshi kontraqtis vadis gatvaliswinebit 2010 wlamde rcheboda. mis shesadzenad sachiro iyo 85 milioni funti, miuxedavad imisa, rom klubma mas 2014 wlamde shestavaza kontraqtis vada.
ავატარი
Gaucho ავტორი
daiwyo axali sezoni, tumca ronaldinios tamashi bevrisatvis kritikis sagani gaxda, mat shoris braziliels gundis mtavari mwvrtneli frenk raikaardic akritikebda, romelic miichnevda, rom ronaldiniom forma bolomde ver agidgina. 2006 wlis noembershi ronaldinio isev daasaxeles ,,oqros burtis'' mogebis pretendentebshi ,tumca brazilieli kenchisyis shemdeg mxolod me-4 adgils dasjerda, da fifas gamokitxvashi erti adgilit zevit aiwia da me-3 adgili daikava.
ავატარი
Gaucho ავტორი
2007/08 sezoni - uigblo sezoni ronaldiniosatvis swored am wlebshi gebulobs sataves, brazilielma fexis kunti daiziana da tavisi formis agdgenas didi dro moandoma. man gamotova pirveli sezonis ramodenime tamashi da formis fikshi mdgomi ronaldinio titqos yvelas gadaaviwyda. shua sezonshi raikaardma kidev misca shansi ronaldinios da gamoiyvana moedanze, travmam tavisi mainc gaaketa da moedanze myofi ronaldinio titqos tavis tavs ar gavda. travmis moshusheba bolomde ar iyo dasrulebuli ramac tavisi uaryofiti shedegebi gamoigo. 19 maiss, xoan laportam ganacxada, rom ronaldinios schirdeboda axali gamowvevebi rata agedgina dzveli forma da chamdgariyo formis pikshi, rogoric igi 2004/05 wlebis sezonshi iyo.
ავატარი
Gaucho ავტორი
ronaldinios sxva gza agar qonda darchenili gundidan unda wasuliyo, tumca dgemde gaurkvevelia aidzules wasuliyo tu tavisi nebit wavida. asea tu ise, 2008 wlis 15 ivliss italiurma ,,milanma'' brazilieli fexburteli sheidzina. ,,milans'' ronaldinio 21 milioni evro + 4 milioni ,,rosoneris'' chempionta ligis shesarchev turnirshi gasvlistvis. ronaldinios wliuri xelfasi ,,milanshi'' sheadgenda 6.5 milion evros sheadgenda.
ავატარი
Gaucho ავტორი
ronaldinio - ubralod fexburtis legenda
•••
shesadzloa , arsebobdes adamiani romelsac dzalian magal doneze gamosdiodes tavisi saqme da cdilobdes am saqmes bolomde gulis yurit moekidos . tumca adamianebi romlebic umagles doneze tamashoben fexburts da imsaxureben simpatiebs xalxisagan mxolod erteulebia .
ai , ra sheidzleba itqvas ronaldinio - adamianze , legendaze , sauketesoze , girseulze , shromismoyvareze , unichieresze da ubralod fexburtis legendaze , chemi azrit mxolod ''madloba'' radgan man aseti ganumeorebeli dro gvachuqa chven fexburtis fanebs da gaalamaza sportis es saxeoba romelsac fexburti qvia .
ronaldinio adamiani romelsac afaseben rogorc : ''psjs'' , ''minieros'' , ''barselonas'' , ''milanis'' , ''realis'' , ''sitis '' , ''iunaitedis'' , ''chelsis'' , ''iuventusis'' , ''interis'' da sruliad is xalxi romelic zogadad fexburts gulshematkivrobs .
''adamiani romelic gulshematkivrobs fexburts - gulshematkivrobs ronaldinios .''
ronaldinio - pirovneba romelsac ''santiago bernabeuze'' fexze wamomdgari ''realis'' gulshematkivrebi tashit da ovaciebit acilebdnen , es xom saocrebaa .
''reali dzlieri gundia mashin - rodesac mis winaagmdeg ar tamashobs ronaldinio ''
: es sityvebi ara marto ''barsas'' fanebis mier aramed bevri ''realis'' da sxva klubis gulshematkivirisgan gagvigonia da gvitqvams netai daibadeba adamiani romelic ase saocrad shegvayvarebs tavs misi saocari tamashit ? - imedia ki . tumca gulshi yvelam icis rom ronaldinio aris movlena romelic ertxel xdeba da saukunod rcheba adamianta gonebashi .
rodesac mekitxebian : ratom aris sheni favoriti ronaldinio ? me vpasuxob: amis mizezi aris is rom miyvars fexburti .
xolo shemdeg kitxvaze rodesac meubnebian ratom giyvars fexburti , ra aris amis mizezi ? me mat shemdeg sityvebs vpasuxob - amis mizezi aris ronaldinio .
ronaldinio adamiani romelmac me shemayvara fexburti - es sityva uamravi adamianisgan gamigia da mitqvams , madloba gmerts rom ronaldinio arsebobs , radgan uimisod fexburti ar warmomidgenia .
ronaldinio - adamiani romelic legendata shoris legendaa !!!
ავატარი
Gaucho ავტორი
,,ronaldinio - fexburtis siyvaruli''
•••
minda legendarul fexburtelze da genios adamianze, ronaldinioze mogiyvet. saertod dzalian kritikuli var am sakitxis mimart, fexburtelebs mondomebit, jinit, fexburtis siyvarulit da nichierebit vafaseb, magram adamiani rodesac am zemo xsenebul kriteriumebs ara marto sheicavs aramed kidev zedmet shefasebasac moitxovs ra tqma unda dadebiti tvalsazrisit. ratom ronaldinio ? - es kitxva bevrjer momismenia da chemtvisac bevrs dausvams. utqvamt tu ram gamoiwvuia chemshi aseti agfrtovaneba mashin roca asebobdnen zidani, lizarazu, figu da kidev bevri martlac, rom legenda. magram saqme sxva rameshia, am kitxvas vigebdi magram pasuxs ar vcemdi radgan vicodi, rom azri ar qonda. adamians romelsac uyvars fexburti uyvars ronaldinio - es winadadeba chemi sayvareli winadadebaa, mudam amas gavidzaxi roca saubari fexburtelze chamovardeba, martlac ronaldinio - martlac legendinio.!!
shesadzloa , arsebobdes adamiani romelsac dzalian magal doneze gamosdiodes tavisi saqme da cdilobdes am saqmes bolomde gulis yurit moekidos . tumca adamianebi romlebic umagles doneze tamashoben fexburts da imsaxureben simpatiebs xalxisagan mxolod erteulebia.
ai , ra sheidzleba itqvas ronaldinio - adamianze , legendaze , sauketesoze , girseulze , shromismoyvareze , unichieresze da ubralod fexburtis legendaze , chemi azrit mxolod ''madloba'' radgan man aseti ganumeorebeli dro gvachuqa chven fexburtis fanebs da gaalamaza sportis es saxeoba romelsac fexburti qvia .
''adamiani romelic gulshematkivrobs fexburts - gulshematkivrobs ronaldinios .''
ronaldinio - pirovneba romelsac ''santiago bernabeuze'' fexze wamomdgari ''realis'' gulshematkivrebi tashit da ovaciebit acilebdnen , es xom saocrebaa .
''reali dzlieri gundia mashin - rodesac mis winaagmdeg ar tamashobs ronaldinio ''
: es sityvebi ara marto ''barsas'' fanebis mier aramed bevri ''realis'' da sxva klubis gulshematkivirisgan gagvigonia da gvitqvams netai daibadeba adamiani romelic ase saocrad shegvayvarebs tavs misi saocari tamashit ? - imedia ki . tumca gulshi yvelam icis rom ronaldinio aris movlena romelic ertxel xdeba da saukunod rcheba adamianta gonebashi .
''ronaldinio - ubralod fexburtis legenda''
rodesac mekitxebian : ratom aris sheni favoriti ronaldinio ? me vpasuxob: amis mizezi aris is rom miyvars fexburti .
xolo shemdeg kitxvaze rodesac meubnebian ratom giyvars fexburti , ra aris amis mizezi ? me mat shemdeg sityvebs vpasuxob - amis mizezi aris ronaldinio .
ronaldinio adamiani romelmac me shemayvara fexburti - es sityva uamravi adamianisgan gamigia da mitqvams , madloba gmerts rom ronaldinio arsebobs , radgan uimisod fexburti ar warmomidgenia .
,,barselona'' - legendata tavsheyris adgili !!!
nutu ar sheidzleboda misi ,,barselonashi'' darchena ? - nutu aset cud shtabechdilebas tovebda ronaldinio, rom pepma igi klubidan gaushva, tundac peps ar gaeshva vigacam xom gaushva. me veravin ver damajerebs, rom ronaldinio klubida tavisi nebit wavida. es vigacas ase awyobda, amashi vigcis xeli urevia. momismenia aseti ramac: ,,ronaldinios klubidan wasvla - mesis gamochenaa'', albat es fraza tyuilia magram shesadzloa raime gamartlebac vupovot. magram awi vegarafers shevcvlit, magram vnanob dzalian vnanob roca ronaldinios videobs vxedav, sul sxva formit, da mis sauketeso tamashs, mis shesanishnav golebs, nutu ar sheidzleboda es golebi ,,barselonas'' maisurit gaetana mas - sheidzleboda magram ase moitana drom. es dzalian samwuxaro cheshmaritebaa tumca realoba.

მსგავსი თემები