beberi mgeli - raian gigzi

დახურული 9 3
თემა დახურულია
ავატარი
Gaucho
ავატარი
Gaucho ავტორი
feburti - msoflio tamashi. es aris gasartobic da mtliani cxovrebis arsic. es aris gacilebit meti vidre ubralod tamashi. bolo wlebis ganmavlobashi am sportis popolarizacia molod gaizarda da es ganapiroba komercializaciam, ramac tavis mxriv araerti gigantis chamoyalibebas daudo safudzveli, rogorebicaa"chelsi", da "manchester siti". miuxedavad imisa, rom es klubebi kargad cnobilebi arian, mat ar gaachniat erti ram da dzalian mnishvnelovanic - msoflio siyvaruli.
ავატარი
Gaucho ავტორი
shesadzloa es aris ertgvari siamayit gamowveuli gancxadeba (albad gaxsovt rom svadasxva gamokitvebis tanaxmad "manchesteri" inglisshi yvelaze sadzulveli gundi gaxldat.)albad yvela qveyanashi hyavs "manchester iunaiteds" gulshematkivari. nebismier qveyanashi elian "iunaitedis" chasvlas da nebismier qveyanashi mzad arian dauchiron mxari "eshmakebs" da ara taviant klubs. "emiu" es aris udidesi filosofiis, principebis da ukvdavi sulis mqone klubi. klubma namdvilad agidgina tavisi dzala ser aleqsis mosvlis shemdeg, romelmac tavis mxriv safudzveli chauyara raian gigzis, pol sqoulzis da gari nevilis varskvlavebad chamoyalibebas. pirvel rigshi aravis egona, tu amdeni axalgazrda chaanacvlebda gamocdil fexburtelebs, tumca mat shoris idga gansakutrebuli adamiani, romelmac yvelaferi gaaketa rata "manchester iunaitedi" yofiliyo pirveli. ra tqma unda chven vsaubrobt raian gigzze.
ავატარი
Gaucho ავტორი
1991 weli. gigzistvis yvelaferi mxolod iwyeba
raian uilsoni - ase jgerda misi saxeli da gvari. - daibada kardifshi 1973 wlis 29 noembers. misi mama deni uilsoni tamashobda ragbs da warmoadgenda irlandiis erovnul nakrebs. raianma bavshvobashi sakutar tavze gamoscada rasizmis sxvadasxva saxeebi. misi mama iyo siera- leonedan da tavad gigzi iyo shereuli rasmis mqone.
manchestershi chamosvlis shemdeg man varjishi "sitis" akademiashi daiwyo. vin icis ra moxdeboda tu is "iunaitedshi" droulad ar gadavidoda. gigzs profesiuli kontraqti 17 wlis asakshi shestavazes, rodesac premier liga jer ar arsebobda. raianis debiuti shedga 1991 wlis 2 marts, rodesac is shevida denis irvinis nacvlad "evertontan" matchshi, romelic "iunaitedma" 0-2 waago.
raian gigzma - uelsis nakrebis kapitanma kariera britanelta banakshi daiwyo. miuxedavad imisa, rom man itamasha inglisel studentta nakrebshi es ar adzlevda ufelebas etamasha inglisis erovnul nakrebshi. gigzi am temaze yoveltvis ambobda: "araushavs me mainc uelss avirchevdi".
ავატარი
Gaucho ავტორი
inglisuri ligis pirvel sezonshi raian gigzi shemovida orjer da gaitana ertxel. 1991-92 wlebis sezonshi man itamasha 38 matchi da gaitana 4 goli. am sezonshi gigzma moigo tavisi pirveli seriozuli tituli ligis tasi (notingem forestis winaagmdeg). sezonis bolos ki sauketeso axalgazrda fexburtelad dasaxelda.
erti wlis shemdeg 1993 wels gigzma pirvela moigo chempionati da gaxda pirveli motamashe, romelic zedized orjer dasaxelda sauketeso axalgazrda fexburtelad. am droistvis is ukve iyo varskvlavi inglisshi da msoflio fexburtshi, tumca ser aleqsi mas kategoriulad ukrdzalavda presastan urtiertobas 20 wlamde. pirveli intervius gigzma 1993/94 wlebshi chawera "desu Laynamu" -stan. raiani televiziashi pirvelad gamochnda 1994 wels shoushi romelsac uwodes:"saskolo codnis mqone raian gigzi".
ავატარი
Gaucho ავტორი
shua otxmocdaatianebshi raianma miigo mdzime dazianeba muxlze, amistvis man dzalisxmeva ar daishura agmosafxvrelad da moawyo kvirashi ori siansi iogas varjishebze.
karieris ganmavlobashi is bevr sareklamo kompaniebtan tanamshromlobda: Reebok, Sovil Titus, Citizen Watches, Givenchy, Fuji, Patek Phillipe, Quorn Burgers, ITV Digital da Celcom .
tu davujerebt ВВС-is mashin 90-iani wlebis dasawyisshi gigzi iyo devid beqemi. jurnali gigzis fotosuratit garekanze aucileblad gaiyideboda radan bichebs ainteresebdat axali bestis shesaxeb informacia. xolo gogonebs ki misi surati kedelze gasakvrelad undodat. raians kontraqti hqonda " Reebok"-tan da " Fuji"-tan, saidanac milionobit funti shesdioda.
2008 wels uelsis erovnulma bibliotekam sheidzina 10,000 funtad raianis portreti, romlis avtoric piter edvardsi gaxldat.
karieris ganmavlobashi gigzma araerti dasamaxsovrebeli goli gaitana, tumca sauetesod molod erti dasaxelda. es iyo 1998/99 wlebis sezonshi ulamazesi goli "arsenalis" karshi FA Cup-ze.
ავატარი
Gaucho ავტორი
2005 wels gigzi moxvda inglisis didebis darbazshi. am dros is "manchesteris" mesame fexburteli gaxda, romelmac 600 matchi chaatara gundshi.
2006 wels gigzi gaxda UNICEF-is elchi britanetshi.
2007 wels raiani gaxda oficeri britanetis fexburtistvis gaweuli samsaxuristvis. 2009 wlidan moyolebuli klubi mas 1 wlian kontraqtebs stavazobda am drois ganmavlobashi man aseti 5 kontraqti gaaforma.
2009 wels man feburtelebis versiit miigo wlis sauketeso motamashis wodeba. im sezonshi sastartoshi raianma sul 12-jer daiwyo. imave wels man ВВС-isgan miigo "wlis sportsmenis" tituli.
ავატარი
Gaucho ავტორი
miuedavad imisa, rom gigzis kariera ukve 20 welze mets itvlis uelsis erovnul nakrebshi mis mier chatarebul matchta raodenoba mxolod 64-ia. 2007 wels man gadawyvita sanakrebo karieris dasruleba. uelsels arasdros ar miugia monawileoba mnishvneovan turnirebshi (sanakrebo doneze). da kidev ufro saocaria, rom mxolod orjer dasaelda sauketeso uelsel feburtelad: 1996 wels da 2006 wels. tu sheeidzleba chaitvalos mnishvnelovan turnirad mashin man 2012 wlis olimpiadashi britanetis nakrebs ukapitna. is iyo olimpiadebis istoriashi yvelaze xnieri motamashe - 38 weli.
ser bobi charltoni rekordi chatarebuli matchebis raodenobit man yvelasatvis dasamaxsovrebel dges 2008 wels chempionta ligis finalshi moxsna.
ავატარი
Gaucho ავტორი
mxolod 2011 wels itamasha man pirvela sakutar qveyanashi stumris rangshi ("suonstan"😉.
gigzis angarishze uamravi rekordi da mogebuli titulia: 13 ligis tituli, 672 matchi, 114 goli "iunaitedshi". man rekordi moxsna chempionta ligaze chatarebuli matchebit - 140-ze meti. misi partniori gundshi fil jonsi dabadebulic ki ar iyo misi debiutisas "old trafordze" igive sheidzleba itqvas ianuzaizec.
gigzi ertadertia, romelmac gaitana goli premier ligis 21 sezonshi da chempionta ligis 16 sezonshi.
raian gigzma iqorwina steisi saktan 2007 wels. isini didi nis ganmavlobashi xvdebodnen ertmanets. dges mat ori shvili hyavt.
ავატარი
Gaucho ავტორი
rodesac is 2014 wels gaxda "manchesteris" menejeri misma mamam deni uilsonma ganacxada, rom is ver shedzlebda motamasheebis ndobis mopovebas imis gamo, rac man sakutar dzmas gauketa. mogexsenebat im skandalis shesaxeb, romelic ramdenime wlis win gaxmaurda, romlis tanaxmadac raian misi dzmis cols xvdeboda da romelic sabolood daorsulda misgan. uilsonma raians uwoda araswori da matyuara.
cota xnis win raianma kariera daasrula da axla is emzadeba axali mwvrtvnelis asistentobistvis. imedi viqoniot, rom gigzi axal rols gundshi kargad moergeba da darcheba "manchester iunaitedshi".