FC Barcelona

803 176
ავატარი
Gaucho
Mediaset: "fiorentinam" telios transferze shetanxmebas miagwia
---
"barselonas" sakutrebashi myofi 24 wlis shemtevi kristian telio, romelic amjamad "portushi" iricxeba, wlis bolomde "fiorentinashi" itamashebs. am informacias Sport Mediaset avrcelebs.

espaneli jurnalistebis cnobit, "fiorentinam" naxevarwlian arendaze shetanxmebas miagwia. florencielebs, sezonis bolos, fexburtelis 8 milion evrod gamosyidvis ufleba eqnebat.

telio "barselonas" pirvel gundshi 2011-2014 wlebshi tamashobda. katalonielta rigebshi man 86 tamashi chaatara da 20 goli gaitana. 2014 wlidan is, arendit, "portushi" tamashobs, romlis maisuritac man 59-jer itamasha da metoqeta kari 10-jer aigo.
ავატარი
Gaucho
busketsi: "klubshi mitxres, rom axala kontraqts gamiformeben"
---
kataloniuri gundis sayrdeni naxevarmcveli serxio busketsi sakutar momavalze saubrobs da acxadebs, rom mshvidadaa, radgan klubshi mas kontraqtis gaxangrdzlivebis piroba misces.

"klubshi garkvevit mitxres, rom chemtan axal kontraqts gaaformeben. rodis moxdeba es, amas mnishvneloba ar aqvs. aq tavs dzalian komfortulad vgrdznob."

serxio busketsi "barselonas" pirvel gundshi 2008 wlidan tamashobs. mas klubtan kontraqti 2019 wlamde akavshirebs.
ავატარი
Gaucho
chavi: "dgevandeli "barselona" msoflioshi sauketesoa"
---
"barselonas" legenda, amjamad katarshi motamashe chavi ernandesi kataloniur klubze saubrobs da acxadebs, rom luis enrikes msoflioshi sauketeso gundi hyavs.

"luis enrikes xelshi "barselona" progresirebs. is sakutari tavis da garemocvisadmi dzalian momtxovnia. "barselona" burts shesashnishnavad akontrolebs da tu saqme kargad ar midis, gunds me-2 nomrad tamashic sheudzlia. "barselonas" msoflioshi sauketeso tavdasxma da istoriashi sauketes tavdamsxmeli hyavs. dgevandeli "barselona" msoflios sauketeso gundia da misi tamashis yureba sasiamovnoa.
ავატარი
Gaucho
"betisma" da "barselonam" sandros transferze molaparakebebi daiwyes
---
El Mundo Deportivo-s informaciit, "betisi" "barselonas" 20 wlis tavdamsxmelis, sandro ramiresis transferitaa dainteresebuli. axalgazrda shemtevis tavis gundshi xilva sevilielta mtavar mwvrtnels, xuan merinos surs.

gavrcelebuli cnobebit, "betisis" sportuli direqtori eduardo masia "barselonashi" mis kolegas, robert fernandess ukve shexvda da mxareebma molaparakebebi gamartes. saubari sandros arendaze iyo.

sandro ramiresi "barselonas" pirvel gundshi gasul sezonshi gamochnda. katalonielta maisurit man sul 30 matchi chaatara da 7 goli gaitana.
ავატარი
Gaucho
roberto karlosi: "neimari "realshi"? titqmis sheudzlebelia"
---
legendaruli brazilieli marcxena mcveli roberto karlosi tavisi tanamemamulis, neimaris "realshi" shesadzlo gadasvlaze saubrobs da acxadebs, rom es titqmis sheudzlebelia.

cota xnis win, karlosma ganacxada, rom is neimars "realshi" xedavs. mogvianebit, gavrcelda informacia, rom madridelta prezidenti floentino peresi klubis yofil fexburtels shexvda da mastan ertad neimaris "barselonadan" "realshi" gadasvlis sakitxi ganixila. tumca, tavad karlosi miichnevs, rom amis shansi dzalian mcirea.

"me vtqvi, rom "reals" neimaris shedzenanshi davexmarebi? es titqmis sheudzlebelia. vixumre. es seriozulad ar mitqvams."
ავატარი
Gaucho
subisareta: "ver vifiqrebdi, tu mesi, neimari da suaresi ertmanets ase sheewyobodnen"
---
"barselonas" yofili sportuli direqtori andoni subisareta acxadebs, rom is lionel mesis, neimarisa da luis suaresis ase kargad shetamashebit gakvirvebulia.

"ver vifiqrebdi, tu am fexburtelebis ertoblivi tamashi aseti dabalansebuli iqneboda. tavis droze, "barselonas" prezidents chemtvis rom ekitxa, sheewyobodnen tu ara isini ertmanets, amis garantias ver mivcemdi."
ავატარი
Gaucho
ronaldu: "ar minda alvess ufaso reklama gavuketo"

madridis "realis" tavdamsxmeli krishtianu ronaldu dani alvesze saubrobs. portugalieli komentars brazilieli marjvena mcvelis gancxadebaze aketebs. "barselonas" fexburtelma ganacxada, rom ronaldu "oqros burtis" sameulshi moxvedras ar imsaxurebda.

"ar minda vinmes ufaso reklama gavuketo. msgavs sakitxebze intervius dros ar vsaubrob. tu vinmeze raime cudis tqma damchirdeba, amas mas piradad, presis daxmarebis gareshe vetyvi.

yvela, vinc chemze komentars aketebs, meore dges gazetis garekanze xvdeba."
ავატარი
Gaucho
sampaoli: "mesis, suaresisa da neimaris megobroba yvelaze cudi ramaa, rac fexburtshi momxdara"
---
chiles erovnuli nakrebis mtavari mwvrtneli xorxe sampaoli xumrobit acxadebs, rom fexburtistvis uketesi iqneba, tu FIFA "barselonas" shemtev trios diskvalifikacias miscems.

"sheqmnil situaciashi FIFA unda chaerios. mesis, suaresisa da neimaris megobroba yvelaze cudi ramaa, rac msoflio fexburtshi momxdara. mesis tamashis marto mogeba sheudzlia, mas gverdze ki suaresi da neimari hyavs. aset dros, metoqes shansi ar aqvs. FIFA-m mat diskvalifikacia unda misces."
ავატარი
Gaucho
mesi: "dibalas didi momavali aqvs"
---
"barselonas" tavdamsxmeli lionel mesi turinis "iuventusshi" motamashe tanamemamuleze, paulo dibalaze saubrobs da mas did momavals uwinaswarmetyvelebs.

"dibala dzalian dzlieri motamashea, romelsac didi momavali aqvs. darwmunebuli var, is sakutar tavze bevrs aalaparakebs." - acxadebs mesi.

gavrcelebuli informaciit, paulo dibala "barselonas" ert-erti satransfero samiznea.
ავატარი
Gaucho
savarjisho sesia (21.01.2016)
---
miuxedavad imisa, rom "barselonas" fexburtelebi bilbaodan titqmis gamteniisas dabrundnen, dges mat savarjisho sesia gamartes.
varjishs pirveli gundis yvela xelmisawvdomi fexburteli eswreboda, mat shoris "barsa b"–s motamashe samperi. im fexburtelebma, romlebmac "atletikis" winaagmdeg itamashes, specialuri, agdgeniti varjishebi chaatares, xolo danarchenebma "malagastan" shexvedristvis daiwyes mzadeba.
xval, "barsas" motamasheebi dgis meore naxevarshi kidev ert varjishs gamartaven, ris shemdegac malagashi gaemgzavrebian.
ავატარი
Gaucho
adurisi: "sapasuxo matchi dzalian rtuli iqneba"
---
"atletik bilbaos" tavdamsxmelma, aric adurisma "barselonastan" damarcxebis (1–2) shemdeg komentari gaaketa. espaneli motamashe miichnevs, rom "kamp nouze" gasamarti sapasuxo matchi rtuli iqneba.
"incidenti neimartan? matchis bedi titqmis gadawyvetili iyo, yvelaferi dasrulebulia. me ar vcdilobdi vinmestvis mevno an damertya. yvelaferi, rac moxda mindorze darcha. es shexvedris mxolod ert–erti epizodi iyo, aseti ram yvela tamashshi xdeba.
"barselona" sauketeso gundia, chventvis es namdvili gamowvevaa. mat ori shansi hqondat da amis realizeba shedzles, rac chven didxans ar gamogvdioda. sheteva shexvedris bolomde gavagrdzelet, magram mowinaagmdegis karis kidev ertxel ageba ver shevdzelit.
sapasuxo matchi dzalian rtuli iqneba, miuxedavad amisa shevecdebit naxevarfinalshi gavidet. me ar minda visaubro arbitris shesaxeb." – ganacxada adurisma.
ავატარი
Gaucho
iniesta: "gonsalesma yviteli barati michvena ara protestis gamo, aramed ase undoda"
---
kataloniis "barselonas" naxevarmcvelma, andres iniestam espanetis tasis 1/4 finalur shexvedrashi, sadac katalonielebs "atletik bilbaom" umaspindzla, yviteli barati miigo. andresi darwmunebulia, rom arbitri rogorc mis mimart, aseve gundis winaagmdeg mikerdzoebulad moqmedebda.
"gonsales gonsalesma yviteli barati ara protestis gamo, aramed imitom michvena, rom es ase undoda. chemi mxridan aranairi protesti ar yofila. me ubralod mas vutxari, rom mowinaagmdegem idayvit imoqmeda da es ar aris protesti." – ganacxada iniestam Sport–tan.
ავატარი
Gaucho
neimari: "ganmeorebit shexvedrashi garkveuli sashishroeba arsebobs"
---
"barselonas" brazilielma tavdamsxmelma, neimar juniorma "atletik bilbaos" winaagmdeg chatarebuli shexvedra sheajama.
"sheidzleboda yvelaferi uaresad yofiliyo, magram kargi matchi chavataret. meore shexvedra ki saxlshi gaimarteba. "atletikma" mesame golis gatanis sashualeba ar mogvca. chventvis matchis meore taimi ufro rtuli agmochnda, radgan metoqe swored am dros ufro gaaqtiurda.
ganmeorebit shexvedrashi garkveuli sashishroeba arsebobs. "atletiki" dzlieri gundia da chveni moduneba ar sheidzleba. zogierti gadawyvetileba wesebis mixedvit miiges, zogierti ara. yvelafers arbitri wyvets." – ganacxada neimarma.
ავატარი
Gaucho
luis enrike: "serji roberto dzlieri fexburtelia"
---
espanetis tasis 1/4 finalis pirvel shexvedrashi "atletik bilbao" sakutar moedanze "barselonastan" (1–2) damarcxda. agnishnuli shexvedris shemdeg luis enrikem komentari gaaketa.
"serji roberto agchurvilia ise, rom mas mraval poziciaze sheudzlia tamashi. dges chven, is axal rolshi vixilet (marcxena mcvelad). man tavis samushaos warmatebulad gaartva tavi. winaagmdegoba gauwia iset fexburtels, rogoricaa iniaki uiliamsi, es advili araa. serji dzalian dzlieri da mkacri fexburtelia. mas sheudzlia flangis didi mcveli gaxdes.
mindoda am situaciashi muniristvis satamasho praqtika mimeca, rodesac mas araferi ushlis xels. ra tqma unda es fexburtelistvis sasargebloa. moxaruli var, rom man kidev shedzlo golis gatana da darwmunebuli var, rom sandroc shedzlebs imaves gaketebas." – ganacxada enrikem.
ავატარი
Gaucho
fexburtelta shefasebebi
---
gtavazobt "atletik bilbaostan" matchis shemdeg "barselonas" fexburtelta shefasebebs Goal.com-is mixedvit. shegaxsenebt, rom maqsimaluri shefasebaa 5.
shtegeni – 3.5
pike – 3.0
alvesi – 2.5
iniesta – 3.5 (matchis sauketeso)
rakitichi – 3.5
turani – 3.5
busketsi – 3.5
maskerano – 3.0
s. roberto – 3.0
muniri – 3.5
neimari – 3.5
shecvlaze shemosulebi